Kleintje op de foto

06 11 49 14 89 info@kleintjeopdefoto.nl

Menu
FAQ

Frequently Asked Questions

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op via info@kleintjeopdefoto.nl of via de contact pagina van mijn site.

De sleutel tot een succesvolle new born fotoshoot en het bereiken van die “slaperig, opgerold poses” is om te fotograferen binnen de eerste 10 dagen na geboorte. Pasgeborenen hebben de neiging om minder te slapen na die 10 dagen en zijn dan moeilijker te “krullen” en vormen.

Vaak word de shoot minimaal een maand voor de uitgerekende datum gepland. De uitgerekende zal op onze agenda worden genoteerd zodat er een week voor en na sowieso tijd zal zijn. Uiteraard is het niet erg als u 2 weken over tijd bent, er valt altijd ruimte te maken.

Dit ligt er een beetje aan. Een newbornshoot duurt een stuk langer dan een gewone fotoshoot. Bij een newbornshoot zijn we ook afhankelijk van de gemoedstoestand van het kindje, meestal zijn we een uur of  2 a 2,5 bezig inclusief alles op- en afbouwen. Met een familiefotoshoot met meerdere personen op een buitenlocatie zullen we wat langer bezig zijn dan van een fotoshoot met 1 kindje in de studio. Mijn ervaring leert dat je met (jonge) kinderen geen lange fotoshoot moet/hoeft te doen voor een mooi eind resultaat. Ik houd tijdens de fotoshoot zelf de baby’s/kinderen goed in de gaten evenals de foto’s die ik gemaakt heb tijdens de fotoshoot. Op het moment dat ik merk dat de kinderen hun concentratie/lol beginnen te verliezen en ik zelf weet dat ik een mooie serie heb ‘geschoten’ is de fotoshoot afgelopen. Zo blijft het voor de kinderen leuk maar vooral ook voor de ouders zelf!

Newbornshoots vinden over het algemeen bij u thuis plaats. Dit maakt het makkelijker voor de ouders en brengt de minste stress mee voor het kindje. Maar ook is het mogelijk om in mijn studio foto’s te maken zodat u niet de woonkamer hoeft te “verbouwen”als ik kom.
Zelfde geldt voor cake smash sessies. Zorg er alleen voor dat als ik bij u thuis komt u dun zeil heeft (verfplastic bijvoorbeeld) om uw kostbare meubelen te beschermen, zoals de bank.

Familieshoots doe ik meestal buiten de deur omdat ik geen ruimte in mijn studio heb voor meer dan 2 personen. Uiteraard kunnen we ook een familie serie maken bij u thuis in huis.

Ik ben zeer flexibel en in voor nieuwe uitdagingen dus hebben jullie een mooi locatie in gedachten laat mij dat weten!

Een aantal dagen voor de fotoshoot stuur ik jullie een document toe met ‘instructies’ voor de fotoshoot. Hierin staat in hoe laat ik kom, wat je aan kan trekken en wat ik allemaal meeneem. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en is voor iedereen duidelijk wat er gaat gebeuren. Geen zenuwen, alleen maar plezier maken!

Mocht het voor mij écht niet mogelijk zijn om de geplande fotoshoot te doen dan breng ik jullie hier zo vroeg mogelijk per telefoon van op de hoogte. De fotoshoot wordt dan geheel kosteloos verzet naar een andere datum. Dit geldt voor ziekte bij jullie precies het zelfde. Tot maximaal 2 uur van te voren kan er afgezegd worden als er spraken is van ziek zijn.

Enige uitzondering is wanneer jullie niets laten horen, dus even een belletje/mailtje/appje zo vroeg als mogelijk en dan nemen we enkele dagen daarna contact met elkaar op om een nieuwe afspraak te maken voor de fotoshoot.

Ja, het is mogelijk om alle gelukte foto’s van de fotoshoot te kopen. Het is niet mogelijk om alle foto’s onbewerkt te krijgen. Ik sta voor kwaliteit en lever dan ook alleen maar goede en bewerkte foto’s af.

Ik streef er altijd naar de foto’s binnen 2 tot 3 weken klaar te hebben en naar jullie te versturen. Enige uitzondering zijn bruiloften, hier doe ik gemiddeld 6 weken over om af te leveren i.v.m. de grotere hoeveelheid foto’s.

Ja zeker! Ik heb al heel wat geboorte kaartjes mogen maken, ook de foto’s ervoor. Mijn achtergrond als grafisch vormgever komt heel goed van pas en zo kan ik voor iedereen een uniek en 100% op maat geboortekaartje maken. Je zal je kaartje dan ook bij niemand anders terug zien!